Posted on september 6, 2009 - by Martin
Rostad Martin och grillad kyckling i Kuala Lumpur
Jag har läst om det. Men trodde inte att jag skulle bli så chockad. När jag klev av planet i Kuala Lumpur möttes jag av en overkligt varm vind. Ungefär som när man går färbi ett varmluftutsläpp från någon byggnad. Fast hela tiden. Jag och Thomas, en engelsk IT-kille som satt bredvid mig på planet, skrattade åt värmen. För vi trodd ebåda först att det skulle bli svalar när vi lämnade trappan ut från planet. -För det måste ju vara motorerna eller något som gjorde det så vart. För inte kan det väll varas sånn värme? Men det kunde det.
Kanske blev reaktionen ännu starkare just för att piloten på planet tydligen trodde att vi passagerare var frusen isglass som verkligen inte fick tina upp. Det var fantastiskt kallt i natt på planet. Men resan gick bra. Jag är tacksam för att jag bokade XL-stolar som har fotstöd och som går att fälla nästan helt.
Nu sitter jag på ett internetkafe i Kuala Lumpur. Eller snarare en liten skrubb några våningar upp från ett av de stora köpstråken. Hotellet är kalasfint och det känns väldigt bra just nu. Jag var precis på ett ställe och käkade.
Stället hete VegeGood. Låter vegetariskt och bra. Kalas täntke jag. Satte mig ner öppnade menyn och de två första rubrikerna var ”Fish” och ”Chicken”. Jag tänkte att de kanske har en något mer liberal syn på vad som är växter här, och valde stekta nudlar istället som jag bad om skulle vara vegetariska.
När de kom in smakade det sagolikt gott till den färska kokosnötsjouisen(som serverades och öppnades vid bordet). Tills jag såg de första vita strimlade bitarna av något som var misstänkt likt kyckling. O jo, nog smakade det lite kyckling också. Jahapp, jag började plocka bort de stora bitarna. Tills jag hittade en mörkare bit som definitivt måste vara anka. Jag är av den sorten att jag sällan klagar på maten. Men just i det här fallet orkade jag inte sitta och plocka bort köttet. Så jag frågade den vänliga kvinnan om jag kunde få en vegetarisk rätt istället, eftersom jag är vegeterian. Hon ler stort och säger ”all our food is vegeterian. All is good for veggie”. Restaurangen har tydligen specialiserat sig på att göra mat som ser ut och smakar lite som mat gjord på kött. Plötsligt ser jag att de uppförstorade bilderna på en grillad kyckkling inte riktigt ser helt rätt ut, och att det där jag tyckte såg ut som fisk nog ändå är missbildad tofu. Jag åt glatt upp resten av maten. Det var riktigt gott. Och gick på 14RM, det vill säga runt 30kr. Mycket bra!
Nu skall jag kolla mail och sedan gå tillbaka till hotellet. Jag är rätt trött och tror jag kommer sova djupt och länge inatt…
Besök min hemsida
september 6, 2009
Permalink
Roligt att höra att allt ändå verkar vara ok med dig! Ser fram emot att läsa fler historier. Kram och var rädd om dig!
Besök min hemsida
september 6, 2009
Permalink
Fantastiskt!
Besök min hemsida
september 7, 2009
Permalink
Förlåt, men det var faktiskt väldigt roligt att du redan på en gång råkade ut för en ”kött-incident” 😉 Sköt om dig o ha det bäst nu!!
Besök min hemsida
september 7, 2009
Permalink
hej, hann ju inte önska dig en trevlig resa men det gör jag nu… – Trevlig resa Martin!
Det låter som att det ha börjat bra!
Ha det bra och njut!
Carolina
Besök min hemsida
september 7, 2009
Permalink
Johanna: Jodå, min kära vegetarianism verkar krångla reda i börja. Så även idag faktiskt(mer om det i nästa blogginlägg).
Carolina: Tack 🙂 skall göra mitt bästa för att resan skall bli fantastiskt. Hittilll har jag lyckats ganska bra faktiskt.. om jag får säga det själv..
Besök min hemsida
september 10, 2009
Permalink
Haha, va kul! 🙂 De är så mycket mer utvecklade än svenskarna på det här med vegetarisk mat.